На великі прохання друзів, ділюсь моїм "мега-секретним" рецептом найсмачнішого печінкового печенька для собак...
------------------------
печінкове печеня
Дарія-Цверг
Львів))))
Один кг телячої печінки ( може бути і молода корова) поріжете шматочками і перемеліть на блендері в однорідну кашу ( полінитесь витягнути жили - потім будете в три рази довше чистити ніж блендера)
Додаєте 5 яєць, і для смаку -трошки солі та перцю ( половину з того, що дали б в людську страву).
Ще раз добре збиваєте блендером.
Потім, до цієї, не особливо приємної на вигляд субстанції, досипаєте муку з вівсяних пластівців ( я сама роблю на кавомолці), або дуже дрібні вівсяні пластівці. Можна добавити пару ложок муки з гречки чи кукурудзяної. Як немає під руками, то на крайній випадок додаєте звичайну пшеничну муку.
Вимішуєте, досипаючи вівсянку до консистенції густої сметани. Від густини буде залежати товщина коржа.
Залишаєте постояти на одну-дві години ( наперед заготуйте мокрий рушник, щоб відганяти котів і наглі мокрі носи чотирилапих) .
Бритванку встеляєте пергаментом і змащуєте олією ( інакше печінку будете згодовувати разом з пергаментом).
Вливаєте наше печінкове тісто, і в духовку на 180 гр на 40 хв.
Коли хата пропахне запахами так, що собака почне аж підвивати, а чоловік пообіцяє до кінця життя навіть не дивитись на печінку, витягуєте великий корж нашої "сучої радості", і прямо на бритванці ріжете ножем на смужки, шириною приблизно 3 см і довжиною 5 см. Ріжте без фанатизму, щоб не сильно пошкодити пергамент.
Перевертаєте отримані кусочки іншим боком і знову в духовку на 150 гр на пів год.
Слідкуйте, щоб не пересушити, і щоб не була як паштет.
Майте на увазі, що після вистигання печінкові ласощі стануть трохи твердішими.
Готові смаколики ділите на частини та ховаєте в морозильну камеру.
Трошки залишаєте в холодильнику. Пишете записку : "Не чіпати! то для собаки! З'їсиш - будеш пекти сам!"
--------------------------
Бажаю море задоволення вам та шаленої смачної радості нашим чотирилапим !